Profesionální kuchaři odhalili tajemství, jak připravit dokonalou pohankovou kaši.
Pohanka je tradičním pokrmem téměř každé ukrajinské rodiny. A zkušené hospodyňky mají svá vlastní tajemství přípravy této kaše. A aby byla pohanka ještě chutnější a křehčí, prozradili tajemství její přípravy profesionální kuchaři. S odkazem na zdroj Ukr.Media vám prozradíme, jak správně uvařit pohanku, aby se neslepila a měla bohatou chuť.
Jak správně uvařit pohanku: tajemství profesionálních kuchařů
Chcete-li uvařit chutnou a křehkou pohankovou kaši, kroupy je třeba nasypat do vroucí vody, a tady je důvod. Profesionální kuchaři tvrdí, že při vaření pohanky hraje klíčovou roli teplota vody.
Pokud chcete, aby kaše byla měkká a měla jednotnou strukturu, můžete připravené kroupy bez obav nasypat do vody. Pohanka pak bude měkká a jemná, ale ne drobivá.
Pokud však potřebujete připravit drobivou přílohu, pak odborníci doporučují kroupy vhodit do vroucí vody. Taková pohanka bude měkká, ale zrna se nebudou lepit k sobě. A aby byla příloha aromatičtější a chuťově bohatší, můžete kroupy předem osmažit na suché pánvi.
Které potraviny by se nikdy neměly smažit na slunečnicovém oleji
Proč jsou palačinky tvrdé a husté: jak se tomuto problému vyhnout?
Co přidat do hrnce při vaření knedlíků, aby byly mnohonásobně chutnější