Jednoduché zavírání záchodového víka není jen estetickou záležitostí nebo opatřením proti zápachu, ale důležitým opatřením, které zabraňuje různým onemocněním a chrání váš domov před nevítanými hosty.
Zkušené hospodyňky věnují zvláštní pozornost čistotě a pořádku v koupelně a na toaletě, protože právě tyto místnosti mohou být zdrojem různých zdravotních problémů a nepříjemných pachů. Mnozí však podceňují význam správného používání sanitární keramiky, zejména toalety. Odborníci tvrdí, že nedbalý přístup k tak jednoduchému úkonu, jako je zavírání víka toalety, může vést k vážným následkům. Prozradíme vám, proč byste této problematice měli věnovat zvláštní pozornost.
Proč musíte zavírat víko toalety: 4 hlavní důvody
- Nepříjemný zápach. Tento problém je poměrně častý a velmi aktuální. Kromě toho je hlavní příčinou zápachu nejčastěji otevřené víko toalety. To totiž umožňuje, aby se nepříjemné pachy volně šířily po celém domě a vytvářely nepříjemné pocity pro obyvatele.
- Šíření choroboplodných zárodků. Pokud se voda splachuje s otevřeným víkem, dochází k aktivnímu šíření drobných bakterií, které vlivem tlaku stoupají do vzduchu a rozptylují se po celém domě. Tyto mikroorganismy mohou u osob žijících v domě vyvolat různá onemocnění.
- Infekční onemocnění. Australští vědci již dávno prokázali, že standardní hygienické postupy – mytí rukou a používání antiseptických prostředků nemusí k ochraně před infekcemi stačit. Zvláště pokud se jedná o veřejné toalety. Vědci jsou přesvědčeni, že otevřená víka toalet spolu s přeplněnými koši a ucpanými trubkami vytvářejí příznivé podmínky pro šíření různých infekčních onemocnění.
- Výskyt hlodavců. Ano, toto je poměrně nečekaný důvod, proč byste měli vždy zavírat víko záchodu, a téměř nikdo o něm neví. Potkani, kteří přenášejí mnoho nebezpečných nemocí, jsou však výborní plavci a dobře se orientují v kanalizačním systému. Proto se mohou snadno dostat do domu přes záchodovou mísu.
Co kategoricky nelze vysadit v malinách, protože sklizeň nebude: rady zkušených zelinářů.
Jak správně skladovat otevřený rajčatový protlak: bude čerstvý až 5 týdnů