Křehká sousta s křupavým povrchem: jednoduchý trik, jak nahradit mouku při smažení ryb

Smažená ryba v obalu je lákavý pokrm, který ozdobí i sváteční stůl. Častěji se připravuje s moukou. Co ale dělat, když ji nemáte po ruce?

Smaženou rybu je těžké zkazit, protože takový pokrm se snadno připravuje, nevyžaduje mnoho úsilí ani času. Hlavní je to při přípravě nepřehánět, aby se kousky ryby příliš nevysušily. Koneckonců pak ztrácejí své chuťové nuance.

Chcete-li získat chutnou a křupavou kůrčičku, často používejte těstíčko. Ryba se namočí do mouky, koření a vejce. Někdy se ale stane, že v kuchyni není mouka a vy chcete připravit smaženou rybu.

Čím lze v tomto pokrmu nahradit mouku? Existuje jeden jednoduchý trik, který pomůže dokonce zlepšit chuť smažené ryby, odhalit ji z nové stránky.

Především můžete místo obalování v mouce použít strouhanku, připravenou samostatně z plátků chleba. Obecně platí, že i když smažíte rybu v mouce, je lepší přidat k ní strouhanku a vejce. Pokrm tak bude křupavější a chuťově příjemnější.

Další možností je připravit směs z vajec a mléka. Stačí do mléka rozšlehat vejce, vyšlehat do homogenní hmoty a před smažením rybu do roztoku ponořit. Tato směs vytvoří dobrý film, který se později změní v chutnou kůrku.

Pokud chcete překvapit své příbuzné nebo hosty, můžete si připravit tempuru v obalu. Smíchejte středně husté těsto s minerální vodou, mlékem nebo vínem a přidejte koření. V této směsi namočte kousky ryb a poté je osmažte na středním plameni na pánvi.

  • Snídaně z dětství: zda je krupicová kaše užitečná pro dospělé a děti
  • Zkontrolujte, zda jste na seznamu: Kdo nesmí jíst cibuli a proč?
  • S největší pravděpodobností jsou ve vašem jídelníčku: Potraviny, které způsobují nadváhu
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: