Chuť řízků lze snadno zkazit přidáním zbytečné přísady do mletého masa.
Kotlety jsou mezi Češi velmi oblíbené. Každá hostitelka je vaří nejen podle klasického receptu, ale má i svá vlastní tajemství, aby byl pokrm chutný. Někdy však může jedna ingredience chuť řízků zkazit.
Co je lepší do řízků nepřidávat, abyste je nezkazili – přečtěte si v materiálu. TSN.ua.
Koření
Kuchaři doporučují omezit se na černý a červený pepř, aby se zvýraznila chuť řízků. Ostatní koření totiž může změnit jejich chuť. Proto je lepší připravovat oblíbený pokrm bez přidávání hmeli-suneli koření, různých kombinovaných koření, speciálních tzv. koření na řízky a příliš voňavých sušených bylinek.
Mléko
Mléko výrazně ovlivňuje kvalitu mletého masa a má vliv na mléko. Často se jím změkčuje chléb na řízky. K tomuto účelu je však lepší používat čistou vodu. Mlékem se může stát mleté maso tužší a již uvařené řízky – nepříliš chutné.
Faktem je, že se pak v takovém pokrmu spojují dva různé druhy bílkovin – maso a mléko. Chcete-li zlepšit chuť řízků, přidejte do mletého masa máslo.
Vejce
Mnoho hospodyněk přidává do mletého masa na řízky vejce. Je však lepší to nedělat. Vaječný bílek se spíše dostane do pohotovosti, čímž se řízky stanou okoralými a suchými.
- Dokonalý recept na šťavnaté maso, které nahradí nudné řízky: chutná večeře na rychlé jídlo
- Už žádné vyhazování přesolených řízků: tady je účinný způsob, jak tuto chybu napravit.
- Řízky budou šťavnaté a křehké: co přidávají německé hospodyňky do mletého masa
Přihlaste se k odběru našich kanálů v Telegram и Viber.