Candy „Rafaello“ od Klopotenka: recept na vaření doma

Chuť těchto sladkostí zná každý.

Raffaello – jemné, sladké a rozplývající se v ústech. Bez nadsázky se dá říct, že chuť těchto sladkosti s kokosovými hoblinami a mandlemi uvnitř zná každý. Ne každý však ví, že je lze snadno připravit doma. Šéfkuchař Eugen Klopotenko se podělil o svůj recept na výrobu těchto sladkostí.

Jak si vyrobit Raffaello doma, si přečtěte na webových stránkách TSN.ua.

Složení :

  • 180 g másla;
  • 290 ml kondenzovaného mléka;
  • 10 g vanilkového cukru;
  • 200 g kokosových hoblin;
  • 120-150 g mandlí;
  • kokosové hobliny na posypání.

Příprava

1. V míse smíchejte máslo (pokojové teploty) a kondenzované mléko. Přidejte vanilkový cukr a kokosové hobliny. Dobře promíchejte.

2. Z kokosové směsi vytvarujte malé kuličky. Položte je na prkénko posypané kokosovými hoblinami. Uvnitř kuliček udělejte důlek a do každé vložte jeden mandlový oříšek.

3 Každou kuličku obalte v kokosových hoblinách. Cukroví položte na talíř a dejte je do lednice alespoň na jednu hodinu.

Pokud budete tento recept realizovat, získáte celkem asi 20-25 kusů cukroví.

Jen připomínáme, že dříve jsme sdíleli recept na tradiční vídeňský štrúdl s jablky a skořicí.

  • Babiččin strouhaný koláč s marmeládou: chutné hřiště z dětství
  • Klasické německé vánoční štoly: starý rodinný recept

Přihlaste se k odběru našich kanálů v Telegram и Viber.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: