Chuť těchto sladkostí zná každý.
Raffaello – jemné, sladké a rozplývající se v ústech. Bez nadsázky se dá říct, že chuť těchto sladkosti s kokosovými hoblinami a mandlemi uvnitř zná každý. Ne každý však ví, že je lze snadno připravit doma. Šéfkuchař Eugen Klopotenko se podělil o svůj recept na výrobu těchto sladkostí.
Jak si vyrobit Raffaello doma, si přečtěte na webových stránkách TSN.ua.
Složení :
- 180 g másla;
- 290 ml kondenzovaného mléka;
- 10 g vanilkového cukru;
- 200 g kokosových hoblin;
- 120-150 g mandlí;
- kokosové hobliny na posypání.
Příprava
1. V míse smíchejte máslo (pokojové teploty) a kondenzované mléko. Přidejte vanilkový cukr a kokosové hobliny. Dobře promíchejte.
2. Z kokosové směsi vytvarujte malé kuličky. Položte je na prkénko posypané kokosovými hoblinami. Uvnitř kuliček udělejte důlek a do každé vložte jeden mandlový oříšek.
3 Každou kuličku obalte v kokosových hoblinách. Cukroví položte na talíř a dejte je do lednice alespoň na jednu hodinu.
Pokud budete tento recept realizovat, získáte celkem asi 20-25 kusů cukroví.
Jen připomínáme, že dříve jsme sdíleli recept na tradiční vídeňský štrúdl s jablky a skořicí.
- Babiččin strouhaný koláč s marmeládou: chutné hřiště z dětství
- Klasické německé vánoční štoly: starý rodinný recept
Přihlaste se k odběru našich kanálů v Telegram и Viber.